Протипожежне тренування в ЗДО

В Закладі дошкільної освіти 01.11.2018 року відбулося протипожежне тренування.

Мета цього заходу:

1. Підвищення рівня загальних пожежно-технічних знань та навчання персоналу умінню визначати схожі події. Набуття навичок самостійно та швидко приймати доцільні рішення щодо організації гасіння пожежі на початковому етапі. Вдосконалення навичок використання наявних засобів пожежогасіння і проведення робіт із гасіння пожежі й ліквідації наслідків НС.

2. Вдосконалення алгоритму наступних дій при спрацьовуванні установок автоматичного протипожежного захисту, виявленні задимлення або пожежі.

3. Відпрацювання організації негайного повідомлення про виникнення НС або пожежі підрозділу ДСНС України, з інформацією про місцезнаходження суб'єкта господарювання, місце виникнення НС або пожежі та кількість людей, які пере бувають на суб'єкті господарювання.

4. Набуття у персоналу (учнів, студентів) навичок і здатності самостійно швидко і безпомилково орієнтуватися в ситуації при виникненні загрози пожежі й НС, визначати вирішальний напрям дій і вживати правильних заходів із запобігання або ліквідації пожежі.

5. Навчання прийомам і способам порятунку і евакуації людей (пацієнтів), у першу чергу, осіб з ураженнями опорно-рухового апарату, інвалідів з вадами зору та осіб із психічними захворюваннями і розумовою відсталістю із забезпеченням їх у разі необхідності супроводом, а також евакуації матеріальних цінностей.

6. Підтримка на сучасному рівні професійної й психофізіологічної підготовленості персоналу (дітей дошкільного віку, учнів, студентів), необхідної для здійснення успішних дій, пов'язаних із реагуванням на пожежі й НС, у першу чергу, евакуацією людей, запобіганню розвитку пожежі, її локалізації й ліквідації.

7. Навчання навичкам і діям зі своєчасного запобігання можливим аваріям і ушкодженням устаткування, що є наслідком дії небезпечних чинників пожежі й надзвичайних ситуацій.

8. Набуття навичок надання долікарняної допомоги постраждалим від пожежі й при НС, правилам користування засобами захисту, у тому числі, підручними.

9. Перевірка правильності розуміння персоналом (дітьми дошкільного віку, учнями, студентами) своїх дій в умовах пожежі.

10. Перевірка знань технічним персоналом інструкцій, щодо визначення можливості відключення електроенергії.

11. Перевірка знань персоналом (учнями, студентами) місць розташування первинних засобів пожежогасіння, внутрішніх пожежних кранів, систем пожежної сигналізації й пожежогасіння, способів введення їх у дію.

12. Визначення безпечних та ефективних методів гасіння пожежі на обладнанні, особливо в електроустановках, що знаходяться під напругою, та надбання навичок застосування первинних засобів пожежогасіння.

13. Практичне відпрацювання найбільш раціональних прийомів і методів використання наявного спорядження,первинних засобів пожежогасіння, мінімізації доступу повітря до вогню шляхом вимкнення примусової вентиляції, а також зачинення дверей і вікон, які не використаються для евакуації.

14. Перевірка уміння керівника розділу ДСНС.

15. Навчання порядку і правилам взаємодії персоналу суб'єкта господарювання з пожежно-рятувальними підрозділами і медичним персоналом, у першу чергу, організація зустрічі підрозділів ДСНС України та забезпечення їх безперешкодного доступу на територію суб'єкта господарювання.

Головні завдання, які були поставлені адміністрацією закладу дошкільної освіти це:

відпрацювання у персоналу навичок і здатності самостійно, швидко і безпомилково орієнтуватися в ситуації при виникненні загрози пожежі або самої пожежі, визначати вирішальний напрям дій і вжиття заходів із запобігання та ліквідації пожежі.

/Files/images/go_2018/20160520_100117.jpg

/Files/images/go_2018/20160520_100132.jpg

/Files/images/go_2018/20160520_101357.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 152