Семінар для вихователів дошкільних груп Фрунзенського району

Новий рік -2012

Це означає початок чогось нового, чистого. Це дуже світле свято, а головне довгоочікуване, причому чекають його люди різного віку.

Діти чекають подарунків і канікул, а дорослі просто радіють прекрасним хвилинам, проведеним в колі сім’ї і близьких друзів та знайомих, гріються від посмішок та сміху оточуючих. Це воістину чудове свято, і це диво, перш за все, яке створюємо ми собі самі, ніхто в цьому нам не допоможе, адже настрій ми можемо створити собі тільки самі.


У цей прекрасний зимовий вечір,
Коли курантів бій пробив
Ми побажати хочем щастя
Щоб рік Дракона вас, Любив!

07.12.2011 року в дошкільному закладі відбувся семінар для вихователів дошкільних груп Фрунзенського району.

Мета: підвищити компетентність учасників семінару щодо змісту, форм та методів роботи з питань організації роботи з громадянського виховання дітей в дошкільному закладі; активізувати творчий потенціал вихователів.

Вихователь Будаєва Людмила Миколаївна провела з дітьми групи № 4 старшого дошкільного віку інтегроване заняття "Родове дерево".
/Files/images/IMG_7270.JPG


















Вихователь розширювала та закріплювала знання дітей про родину, її склад; діти називали імена та по-батькові членів родини, складали невеликі речення про свою сімю.

/Files/images/IMG_7273.JPG




















Родина, рід, які слова святі,
Вони потрібні кожному в житті.
Бо всі ми з вами ніжні гілочки
На дереві, що вже стоїть віки -
Це батько, мати, прадід твій і дід
Оце і є твій родовід
Вихователь Мудракова Наталія Іванівна з дітьми групи № 7 старшого дошкільного віку провела тематичне заняття "Звичаї та обряди українського народу".
Діти разом з вихователем здійснювали український обряд "Купання немовляти".

/Files/images/IMG_7299.JPG




















Вихователь продовжувала знайомити дітей зі звичаями та традиціями українського народу; залучала дітей до культурної спадщини шляхом вивчення приказок, народних пісень, збагачення знань дітей про народні обереги та символи.
Діти із задоволненням співали колискові пісні.

/Files/images/IMG_7302.JPG




















Для слухачів був проведений бліц-турнір "Рідний край знати - свій народ шанувати".

Мета: поповнити знання педагогів про зміст, форми і методи роботи з питань громадянського виховання; створити умови для обміну думками.

/Files/images/IMG_7307.JPG





















Головна мета семінару була досягнута. Педагоги розширили свої знання щодо організації роботи з громадянського виховання, використання в практиці роботи нетрадиційних форм та методів роботи з громадянського виховання. Була створена атмосфера продуктивної та результативної співпраці педагогів. Тому на нашому "дереві очикування" кожна квітка побажань перетворилась у міцний плід.

/Files/images/IMG_7315.JPG




















Кiлькiсть переглядiв: 241