Профілактичні заходи для дитини

Ось і настала осінь! Жару змінили прохолода і дощі. Що зробити, щоб дитина не простудилася? Як з радістю прожити дощовитий осінній період? Тільки комплекс профілактичних заходів дають гарантований результат. Треба скласти план профілактичних заходів для дитини!

1. Прогулянки

Нежить у дитини частіше всьго зявляється від води: дитина ноги промочила або довго знаходилася під дощем. Що робити?Треба уважно слідкувати за дитиною під час прогулянки. Відповідально ставитися під час підготовки до прогулянки:(взувати гумові чобітки, брати парасольку та ін.) Не варто залишатися вдома у невелику негоду. Проводити прогулянку необхідно за любої погоди - недовго але регулярно. Піші прогулянки спонукають розвитку рухів у дитини, гарному обміну речовин, а також спонукають до адаптації до осіннього клімату.

2. Водні процедури

Водні процедури загартовують та підтримують у дитини його імунітет, спонукають до його розвитку, судинної системи..

3.Осіння вітамінізація

Необхідно привчати дитину до вітамінів, особливо у осінній період: пити чай з лимоном та медом, вживати часник (додавати його до різних страв), цибулю. Зробіть на шию дитині амулет із часнику.

4. Гігієна

Привчайти дитину дотримуватись првил особистої гігієни (мити руки перед їжою, при їх забрудненні, користуватися носовою хустинкою).

Головний захист від простуди - це його профілактика. будьте здорові!

Кiлькiсть переглядiв: 181